Als het niet loopt zoals je had verwacht

Ongewilde kinderloosheid

1 op 6 koppels is ongewild kinderloos. Ongewilde kinderloosheid en intensieve fertiliteitsbehandelingen kunnen een diepgaande impact hebben op diverse aspecten van het leven van wensouder (algemeen welbevinden, lichaamsbeleving, zelfbeeld, relatie en seksualiteit, werksituatie, sociaal leven, financieel draagvlak, geestelijke gezondheid, gevoelens van persoonlijk falen enz.).

 

Wij bekijken samen met de wensouder(s) hoe je het nieuws verwerkt dat jullie niet spontaan kinderen kunnen krijgen.

en hoe je om kan gaan met (mislukte) fertiliteitsbehandelingen? Ook gaan we samen na hoe het verder moet wanneer je beslist te stoppen met de behandelingen terwijl de kinderwens nog niet is vervuld en bekijken we samen eventuele alternatieven.

Tarieven

 • Intake: 65 euro (50 euro gesprek per koppel of individu + éénmalige dossierkost van 15 euro). Duurtijd: 65 min

 • Losse sessie (Duurtijd 60 min​): 60 euro/sessie.

 • Trajectbegeleiding (Duurtijd 60 minuten/sessie): 

  • 3 Sessies: 165 euro​

  • 6 Sessies: 330 euro

  • 9 Sessies: 495 euro

 • Voor de consultaties kinderwens kom ik aan huis, hiervoor reken ik een kilometervergoeding aan van 0,35 euro per afgelegde kilometer vanaf de privépraktijk te Kortenberg.

(Voor de consultaties kinderwens en preconceptionele zorg is er momenteel nog geen terugbetaling voorzien door het ziekenfonds).

Zwangerschapsverlies, doodgeboorte of neonatale sterfte

Soms beslist de natuur dat het anders moet lopen dan je gehoopt had ... Je bent helaas niet alleen, 1 op 4 zwangerschappen eindigen voortijdig, waarvan 80% in de eerste twaalf weken van de zwangerschap.

Wanneer je te maken krijgt met een zwangerschapsverlies, doodgeboorte of neonatale sterfte kan extra begeleiding en ondersteuning precies zijn wat je nodig hebt. Naast de medische opvolging bij de gynaecoloog of huisarts kan je bij de vroedvrouw terecht voor opvang en verloskundige begeleiding, voor een luisterend oor en professioneel advies. Weet dat je recht hebt op deze begeleiding door de vroedvrouw.

Samen bekijken we hoe je om kan gaan met verlies. Graag luister ik naar jou verhaal, iedere keer opnieuw en zo veel als nodig.

Tarieven:

Als zelfstandig vroedvrouw ben ik geconventioneerd, de tarieven die vastgelegd worden door het RIZIV worden voor 100% terugbetaald.

Indien je nog geen dossier hebt bij Orchids & Butterflies wordt een éénmalig bedrag van 25 euro aangerekend voor de opmaak van een uitgebreid digitaal dossier, de bereikbaarheid en de medische materialen.

Voor de begeleiding bij het verlies van je zwangerschap of wanneer je kindje bij de geboorte of kort na de geboorte stierf kom ik aan huis, hiervoor reken ik een kilometervergoeding aan van 0,35 euro per afgelegde kilometer vanaf de praktijk te Kortenberg.

© 2018 by Orchids & Butterflies

U kan ons volgen op

Contacteer ons voor meer informatie

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon