OVER ORCHIDS & BUTTERFLIES

Bij Orchids & Butterflies bieden we een kwaliteitsvolle medische, verloskundige en psychosociale omkadering aan wensouders, toekomstige ouders en jonge ouders om zo bij te dragen aan hun levenskwaliteit.

Op een onafhankelijke, neutrale en professionele manier worden wensouders, toekomstige ouders en jonge ouders begeleid om een goed geïnformeerde keuze te kunnen maken met betrekking tot hun kinderwenstraject, zwangerschap, arbeid, bevalling en jong ouderschap.

Orchids & Butterflies zet tevens in op bewustmaking en preventie bij wensouders, zwangeren, jonge ouders, grootouders en iedereen die al dan niet beroepsmatig met baby’s en jonge kinderen te maken krijgt door het aanbieden van evidence-based vormingen onder de vorm van individuele consulten, homeparty’s en workshops.

Waar komt de naam "Orchids & Butterflies" vandaan?

In de oude Griekse samenleving stond de orchidee voor vruchtbaarheid. Als vroedvrouw met een bijzondere interesse in alles wat met fertiliteit te maken heeft was dit dus een vrij voor de hand liggende keuze. De bloem staat ook voor luxe, liefde, schoonheid en kracht.

Als algemeen symbool symboliseert de vlinder de kortstondigheid van het leven. ...
De vlinder heeft in verschillende culturen een symbolische betekenis. Bij de oude Grieken stond het woord psyche voor zowel ziel als vlinder. Voor de Noord-Amerikaanse indianen is de vlinder een symbool van verandering, vreugde en kleur.

 

Zo werd "Orchids & Butterflies" geboren.

WIE BEN IK?

Hallo en welkom op de website van "Orchids & Butterflies"

Mijn naam is Sandra Huysmans, Vroedvrouw, Coach & Baby Care Professional.

 

Privé ben ik gelukkig getrouwd met Rudy en mama en plusmama van, jawel, 6 kinderen, waarvan de jongste net uit de pampers is gegroeid en de oudsten het huis stilletjes uitvliegen. 

Meer dan 20 jaar lang ben ik reeds actief binnen de famaceutische industrie, maar vroedvrouw worden was een droom die lang is blijven sudderen. Het duurde echter jaren vooraleer ik mijn droom ook effectief heb durven volgen. 

 

Pas nadat ik zelf voor de derde keer zelf mama geworden ben heb ik de stap durven zetten en heb ik de opleiding "Bachelor in de Vroedkunde" aan de Erasmushogeschool te Brussel aangevat.

De tijd en mijn ambities staan niet stil en ondertussen heb ik, naast mijn job in loondienst, mijn eigen praktijk uitgebouwd waar ik werk als zelfstandig vroedvrouw, coach en Baby Care Professional.

Levens Lang Leren is een must als vroedvrouw en ik school me op continue basis bij om jonge- en toekomstige ouders en gezinnen een kwalitatieve begeleiding te kunnen bieden. 

Sandra Huysmans

Vroedvrouw, Coach & Baby Care Professional

© 2018 by Orchids & Butterflies

U kan ons volgen op

Contacteer ons voor meer informatie

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon