Heb je een kinderwens?

De periode die voorafgaat aan een zwangerschap is een bijzondere periode. Een periode van verwachting en spanning, maar ook vaak een periode met vele onzekerheden en vele vragen. 

​

Preconceptionele zorg heeft tot doel een koppel zo goed mogelijk te ondersteunen naar een gezonde zwangerschap, zowel lichamelijk als psychisch. Een gezonde zwangerschap geeft meer kans op een gezonde baby. Het is dus zeker zinvol om een zwangerschap voor te bereiden en eventuele risico's zo veel mogelijk uit te sluiten. Een vroedvrouw kan je informatie geven over natuurlijk en gezond zwanger worden en het beperken van risicofactoren die een invloed kunnen hebben op de zwangerschap of de baby, reeds vanaf het prille begin.

 

Tijdens het intakegesprek nemen we graag de tijd om jou als wensouder te leren kennen en te luisteren naar jouw verhaal. Je krijgt de kans om vragen te stellen en je krijgt van ons gezondheids- en levensstijladvies. Systematisch worden alle mogelijke risicofactoren overlopen en dit zowel bij de man als de vrouw. Bij bepaalde risicofactoren kan het nodig zijn om verdere onderzoeken te doen of in te plannen. Indien je als koppel een concrete kinderwens hebt is het aan te raden om als koppel langs te komen.

Na dit verkennend gesprek werken we samen een actieplan uit dat je verder zal helpen gedurende je traject. 

​

Ook indien een zwangerschap op zich laat wachten kan een gesprek met de vroedvrouw rust brengen en kan er indien nodig tijdig doorverwezen worden. Samen werken we een geïndividualiseerd actieplan uit en werken we aan je vruchtbaarheidsbewustzijn. 

​

Tarieven

  • Intake: 75 euro (50 euro gesprek per koppel of individu + éénmalige dossierkost van 25 euro). Duurtijd: 65 min

  • Traject sessies: 50 euro/sessie. Duurtijd 60 min

  • Losse sessies: 60 euro/sessie. Duurtijd 60 min​

Voor de preconceptionele consultaties kom ik aan huis, hiervoor reken ik een kilometervergoeding aan van 0,35 euro per afgelegde kilometer vanaf de privépraktijk te Kortenberg.

(Voor de consultaties kinderwens en preconceptionele zorg is er momenteel nog geen terugbetaling voorzien door het ziekenfonds).

© 2018 by Orchids & Butterflies

U kan ons volgen op

Contacteer ons voor meer informatie

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon